Co tam panie w Ameryce?
W piątkowy wieczór (15.09) będziemy mieli okazję zagłębić się w historię bourbonów i amerykańskiej whisky.
Spotkanie będzie okraszone opowieściami Tomasza Włodarczyka (…)
W piątkowy wieczór (15.09) będziemy mieli okazję zagłębić się w historię bourbonów i amerykańskiej whisky.
Spotkanie będzie okraszone opowieściami Tomasza Włodarczyka (…)
Tym razem zapraszamy na wspólne odkrywanie skarbów naszego regionu. Jacek Przybysz, który będzie naszym gościem, opowie nam o Swołowie, pięknej pomorskiej wsi w której mieszka i w której prowadzi swoją gospodę. Opowieści towarzyszyć będzie biesiada (…)
W najbliższą sobotę będziecie mieli okazję spróbować najnowszych nalewek od Krzysztofa i Macieja. Jak sprawdzą się połączenia owoców z ziołami, kawą czy ginem?
Degustacja-Smak Nowości- W Podole Wielkie i Przyjaciele trzymamy rękę na pulsie i staramy się aby najciekawsze z nich nie umknęły też Waszej uwadze.
Podole Wielkie i Przyjaciele oraz Podole Wielkie poszukuje pracownika!
👉 Stanowisko pracy:
Opiekun klienta detalicznego (w naszej Ambasadzie na ulicy Chlebnickiej w Gdańsku ) oraz klienta biznesowego (B2B).
Śledź i okowita to doskonali kompani. My to wiemy już od dawna i myślę, że Was już też nie trzeba przekonywać. Utwierdzić nas w tym pairing przygotowanych przez Restaurację FIno.
Tłustoczwartkowe déjà vu, czyli spotkanie z okowitami i deserami we współpracy z kawiarnią „Pociąg do…”. Przygotujcie się na wyjątkowe desery, idealnie skomponowane do towarzystwa czterech klasycznych okowit Podole Wielkie.
W najbliższy weekend przyjrzymy się jak wygląda produkcja nalewek i likierów w zakonie Benedyktynów w Lubiniu.
13.01 na trwale wpisuje się w nasz kalendarz wydarzeń. Cieszymy się, że coraz częściej i Wy o nim pamiętacie. Naszym gościem będzie Anna Witkowska, która w Łupawie, 20 km od naszej gorzelni, produkuje pierwszorzędnej jakości wędliny, kiełbasy, pasztety. Wzniesiemy liczne toasty za zdrowie i pomyślność oraz smaki Pomorza.
Przygotowaliśmy dla Was degustację w ciemno, podczas której będziecie mieli okazję spróbować unikalnej selekcji wyrobów Nalewek Staropolskich, które jeszcze nie pojawiły się w naszym sklepie. Czy uda Wam się rozpoznać, co kryje się w tych kieliszkach?
Naszym destylatom towarzyszyć będą sery wyselekcjonowanie przez Gieno Mientkiewicza. Sam mawia o sobie „SERebryta”. Miłośnicy kulinariów znają go m.in z programu „ Przez Dziurkę od Sera”, który prowadził w kanale Kuchnia.